Søk
  • Ingvild Holdhus

HØST ~ Nymåne. Gudinnen Ceres. Kjærlighet og omsorg

" Where your fear is ~ there is your task"


Månen: Det er nymåne i dag. Nymånen representerer starten på en ny syklus i livet ditt. Det er fint å bruke litt tid i dagene før og etter nymåne til å sette intensjoner, ønsker og mål for det nye perioden. Meditasjon er en kraftfull måte å komme i kontakt med følelser, intensjoner og mål som bærer dyp personlig mening. Meditasjon er den eldste formen for mental trening. Jeg bruker meditasjonsteknikker sammen med psykologi og spiritualitet, som et sterkt og bevisstgjørende verktøy. Jeg tilbyr meditasjoner i mine samtaler, kurs og workshops. Når man mediterer og visualisere sammen med affirmasjoner ( bevisste ord og setninger du vil skal vibrere i din kropp) påvirker du deg selv og din fremtid på et dypt personlig plan. Jeg skaper kraftfulle affirmasjoner, visualiseringer og meditasjoner til ulike temaer, faser og individuell veiledning.


Astrologi: Astrologisk er vi i jomfruens tegn. Jomfruen er et jordtegn som forfiner og raffinerer det verdslige, jordnære ~ og derfor også det guddommelige. Jo nærmere vi er i kontakt med vår indre og ytre natur, jo mer i kontakt er vi med det guddommelige vi alle er. Jomfruens kvaliteter og symbolikk kan vi med fordel bruke til å optimalisere helsen vår. Vi kan bruke tiden til å bevisstgjøre oss på kosthold, hvilke mennesker vi omgås, hva slags tanker det produserer, hvilke tanker vi tenker, hva vi til enhver tid gjør og gjentar i vår hverdag som styrker vår fysiske og psykiske helse. HEL kvinnekraft som jeg jobber med, handler om balanse i alle disse elementene. Det handler om å bli bevisst hva som inspirere og balanserer oss, og integrere det inn i livet vårt.

Å lage et balansehjul der vi deler inn de ulike livsområdene og inspirasjon vår, kan være en god måte å oppdage ubalanse på og slik velge å gjøre noe med det. Jo renere, EKTE relasjoner, mat, miljø, væren og gjøren ~ Jo renere, ekte livsførsel.


Gudinne: Høst representere modergudinnen Ceres. Hun står for omsorg og kjærlighet og holder i den grunnleggende kraften som setter de første avtrykkene på det nye livet. Ceres forvalter intuitivt naturen med lys, kjærlighet og respekt. Hun er den grunnleggende moderen som vet at alt starter i hjemmet vårt, i livmoren vår, magen vår, huset vårt, jorda vår, sjelen vår og slik går utviklingen i en organisk,hel syklus fra generasjon til generasjon. Det er ikke tilfeldig at huset symboliserer sjelen i freudiansk og jungiansk drømmesymbolikk. Høsten er en naturlig tid å tilbe og gjøre Ceres kvaliteter. Be for at hennes kvaliteter som kjærlighet, lys og omsorg synnligjøres som den sterkeste kraft. Gjøre ved å dyrke det jordnære som nærer som oss, høste av naturens gaver, både på et jordnært, praktisk og dypt grunnleggende plan. Slik viser vi at vi verdsetter omsorg som den aller viktigste kvaliteten i et samfunn skapt med kjærlighet.


Høst representerer metall, lungemeridianen og den maskuline yangenergi som sakte skifter til den feminine yin. Metall representerer å se takknemlighet i det man mister. Naturen lar bladene falle, uten motstand og sakte trekker den energien tilbake til røttene sine, for igjen å gå i dvale, fordøye, for så å blomstre enda sterkere til neste vår og sommer. Høst er representert i mytologien som fortellingen da modergudinnen Ceres mister sin datter Persefonne til underverden. Persefonne er i underverden for å transformeres til kvinne. Mytologiske fortellinger er fulle av vakre, lærerike metaforer og veivisere til livet.


Høst er også søkkvåte barn på en regntung fredag, gangen full av våte regnbukser og gleden av å lage varm kakao og tomatsuppe til et rungende JA! Takknemlige mennesker er lykkeligere.


Høst er også havregrøt med stearinlys til kvelds, som på dette gamle bildet. Høst er farger som blir sterkere, før de forsvinner. Og når alt som glitrer forsvinner, trer det som virkelig betyr noe, tydligere frem.


Ingvild


Maleri, kvinnelig kunstner som jeg synes representerer Ceres: Mary Cassatt.


15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle